Cursus Open School : het voorbije schooljaar organiseerde Open School voor de derde keer de cursus 'Gemeentelijke diensten in Heist: wie doet wat?'. Dankzij de samenwerking tussen het bestuur en de gemeentediensten werd tegemoet gekomen aan de leervraag van de cursisten en werd Heist-op-den-Berg op een positieve manier in de kijker gezet. Vijftien cursisten namen deel aan de cursus en evalueerden die als 'zeer positief'. Er staan ondertussen al 37 kandidaten op de wachtlijst.

Open School vraagt dan ook toelating aan het gemeentebestuur om deze cursus opnieuw te mogen organiseren met medewerking van het gemeentepersoneel. Het college gaat akkoord.
De cursus bestaat uit 15 lessen en zal plaatsvinden op donderdagvoormiddag van 8.45 tot 11.45 uur, van 10 december 2015 tot en met 21 april 2016.

Proefproject afvaleilanden
De technische dienst beschikt over 15 afvaleilandjes die elk bestaan uit een grijze (restafval), blauwe (pmd) en rode (plastic bekers) afvalcontainer. Daarnaast heeft elk eilandje een beachvlag om de locatie van de afvalbakken zichtbaar te maken op een evenement. Deze afvaleilandjes dienen voor de gescheiden inzameling van afval, wat de recyclage van afval bevordert.

Het college beslist om, bij wijze van proefproject, de afvaleilandjes op een aantal grote Heistse evenementen in te zetten (Heist Loopt en Zingt, Hestival, Landbouwdag, Kerstmarkt, enz.) en het gebruik ervan te evalueren. Als dit goed loopt, zal later een procedure uitgewerkt worden waarbij de afvaleilandjes door alle Heistse verenigingen ontleend kunnen worden.

Subsidies sportverenigingen
Na advies van de sportdienst en de sportraad verdeelt het college een subsidiebedrag van 10.331,85 euro onder vijf Heistse sportverenigingen. De sportverenigingen zullen dit geld aanwenden voor het uitvoeren van infrastructuurwerken. De sportdienst brengt de betrokken verenigingen op de hoogte.
Nieuws vanuit de gemeente

logo Ecobouwers opendeurEigenaars van energiezuinige woningen gezocht!
Ben je eigenaar van een passiefhuis, lage-energiewoning of heb je een deel van je woning energievriendelijk en duurzaam verbouwd? Wil je je bouw- en woonervaring graag delen met anderen? Dan kan je meewerken aan de Ecobouwers Opendeur. Meer weten?

Bewonersvergadering werken Itegem
In september start fase 2 van de wegen- en rioleringswerken in Itegem-centrum. Iedereen is welkom op de bewonersvergadering die plaatsvindt op dinsdag 23 juni om 20 uur in de parochiezaal van Itegem.

Hagelstorm juni 2014 erkend als ramp
Heb je destijds schade geleden, dan kan je tot 30 september 2015 een aanvraag tot financiële tussenkomst indienen bij het rampenfonds. Meer weten?